torstai 15. tammikuuta 2015

YAM WUN SEN, tulinen riisinuudelisalaatti

Pohjois-Thaimaassa, Chiang Maissa valmistimme kokkauskurssilla mm. yam wun sen - nuudelisalaattia. Tulinen chili, hapan lime ja suolainen kalakastike on mieleiseni yhdistelmä ja sen raikkaus korostuu riisinuudelisalaateissa. Salaatin valmistamisessa olennaista on se, ettei kastiketta sekoita etukäteen nuudelien sekaan, koska nuudelit imevät nopeasti nestettä ja niistä tulee liian mössöä.


100g lasinuudeleita
100g possun jauhelihaa
5 valkosipulin kynttä
3 salottisipulia
10-20 pientä thaichiliä
30g (kiinalaista) varsiselleriä
3rkl kalakastiketta
2rkl limemehua
1 tomaatti
korianterin lehtiä
(jättikatkaravun pyrstöjä)

Liota nuudeleita 10 minuuttia ja leikka ne n.15cm pituisiksi. Keitä noin minuutin ajan ja valuta. Siirrä kylmään veteen minuutiksi ja valuta uudelleen.

Keitä possun jauheliha vähässä vedessä (tai kookosmaidossa) niin, että saat hakattua sen pieneksi muruksi kypsyessä. Kun jauheliha on kypsää, ota talteen 4rkl keitinliemestä ja valuta loput pois .

Hienonna tai raasta valkosipuli hyvin hienoksi. Leikkaa salottisipulit ohuiksi siivuiksi. Siivuta myös chilit ohuenohuiksi siivuiksi. Siivuta varsiselleri. 

Kaada valutetut nuudelit kulhoon. Lisää jauheliha, säästämäsi keitinliemi, sekä kaikki muut ainekset, paitsi korianteri ja jättikatkaravun pyrstöt.

Sekoita huolellisesti ja tarkista maku. 

Tarjoile jättikatkaravun pyrstöillä ja korianterilla koristeltuna.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...