torstai 11. helmikuuta 2016

PARI VÄHÄN ERILAISTA KASVISLISUKETTA

Joskus iskee ihan hirvittävä luomisen tuska ja musta aukko älynystyröiden kohdalle, kun pitäisi keksiä uusia, kivoja lisukkeita lihalle. Ja sitten on niitä hetkiä, kun valaistuksenomaisesti syntyy uusia ideoita sen kummemmin asiaa pohtimatta. Minulla oli tuollainen jälkimmäinen hetki taannoin.

FENKOLI-PÄÄRYNÄ-LISUKE


pari makeahkoa päärynää
pieni fenkoli

kastike:
ekstraneitsytoliiviöljyä
limetin mehua
suolaa
mustapippuria
fenkolinsiemeniä
korianterinsiemeniä

Kuori ja pilko päärynä ohuiksi, pieniksi paloiksi. Siisti ja silppua fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna muutamia fenkolin- ja korianterinsiemeniä morttelissa ja sekoita mausteet, öljy ja limettimehu keskenää ja lopuksi kulhossa päärynöiden ja fenkolin kanssa. Anna maustua jääkaapissa mielellään tunti. Aivan ihanan raikas lisuke vaikkapa grillatulle lihalle tai rapeanahkaiselle, mausteiselle broilerinkoivelle.


PIKKELÖIDYT KASVIKSET


kourallinen tuoreita, pitkiä, vihreitä papuja
kymmenisen ruusukaalia
pari tomaattia
punasipuli

3dl vettä
1dl valkoviinietikkaa
1dl sokeria
1tl korianterinsiemeniä
6 kokonaista mustapippuria
1tl suolaa

Poista ruusukaaleista likaiset ja nuhjuiset uloimmat lehdet. Keitä ruusukaaleja muutama minuutti kattilassa reilusti suolalla maustetussa vedessä, lisää pavut ja keitä minuutti. Valuta ja puolita sekä ruusukaalit että pavut.

Kuutioi tomaatti isoiksi paloiksi. Pilko sipuli venemäisiksi suikaleiksi.

Kiehauta vesi, valkoviinietikka, sokeri ja mausteet kattilassa niin että sokeri sulaa. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää kasvikset. Anna kasvisten pehmetä ja maustua liemessä muutamia minuutteja niin että sipuli jää rapsakaksi eikä tomaatti pääse ihan soseeksi. 

Valuta suurin osa liemestä pois, jätä kuitenkin pikku tilkka kasvisten sekaan. Tarjoile heti tai jäähdytettynä esim. grillatun lihan kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...