keskiviikko 30. marraskuuta 2016

KANAA TIKKA MASALA (Jamie Oliverin ohjeella)

Vaikka rakastankin Jamie Oliveria, suhtaudun kokemuksesta viisastuneena 
suurella varauksella hänen aasialaisiin resepteihinsä. 
Tämä Fiilisruokaa -kirjasta löytynyt intialainen curryresepti 
oli kuitenkin kerrassaan mainio!


1tl jauhettua neilikkaa
1tl jauhettua juustokuminaa
2 kukkuraista tl makeaa savupaprikajauhetta
2 kukkuraista tl garam masalaa
3 situunaa
6 valkosipulinkynttä
1 peukalon kokoinen pala inkivääriä
6 kukkuraista rkl luonnonjogurttia (Lindahlsin "partaäijä" käy varsin hyvin)
800g nahatonta ja luutonta broilerin rintafileetä
3 tuoretta vihreää tai keltaista chiliä

kastike
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1-2 tuoretta punaista chiliä
1 nippu tuoretta korianteria
oliiviöljyä
1rkl jauhettua korianteria
2tl kurkumaa
6rkl mantelijauhetta
2tlk säilöttyjä luumutomaatteja
kanafondia
2tlk kookosmaitoa


Herättele neilikka, juustokumina, paprika ja garam masala (yksi teelusikallinen kutakin) paahtamalla niitä pienessä kattilassa minuutin ajan. Kumoa mausteet sitten suureen kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan kuori hienona raasteena ja lisää sitruunan mehu. Murskaa sekaan valkosipuli, raasta mukaan inkivääri ja lisää jogurtti sekä yksi teelusikallinen merisuolaa. Leikkaa broilerin rintafileet viiden senttimetrin paloiksi ja hiero mausteseos pintaan. Työnnä lihapalat varrastikkuihin ja pujota joukkoon myös sitruunalohkoja sekä vihreää ja keltaista chiliä paloina. Älä ahda vartaita liian tiukkaan. Nosta vartaat lautaselle odottamaan, peitä tuorekelmulla ja anna marinoitua ainakin kahden tunnin ajan, mieluiten yön yli.

Kuori ja viipaloi ohuelti sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös punaiset chilit ja korianterinvarret (jätä lehdet odottamaan). Nosta kastikeainekset suureen pataan. Lisää loraus öljyä ja paista keskilämmöllä säännöllisesti sekoitellen noin 20 minuutin ajan tai kunnes seos on ruskistunut. Mittaa mukaan jauhettu korianteri, kurkuma sekä jäljelle jääneet teelusikalliset paprikajauhetta ja garam masalaa. Paista vielä kahden minuutin ajan ja lisää sitten mantelijauhe paahtumaan. Kaada vielä sekaan tomaatit, murenna mukaan liemikuutio ja lisää kolme desilitraa kiehuvaa vettä. Anna kastikkeen porista viiden minuutin ajan ja lisää sitten kookosmaito. Anna kypsyä 20 minuutin ajan, sekoittele satunnaisesti. 
Mausta makusi mukaan.

Valuta broilerivartaille öljyä ennen kypsentämistä. Kypsennä niitä kuumassa grillissä tai erittäin kuumalla parilapannulla (tai grillivastuksen alla uunissa). Pyörittele vartaita niin, että liha kypsyy kuhmuraisen kullanruskeaksi kaikilta puoliltaan. Leikkaa liha sitten irti vartaista suoraan kastikkeen sekaan. Säästä sitruunalohkot. Anna seoksen porista hiljalleen kahden minuutin ajan. Purista sitten sitruunoista makua curryyn keittiöpihtien avulla. Sekoita kastikkeeseen vähän jogurttia, ripottele päälle korianterinlehdet ja tarjoa kuohkean basmatiriisin kanssa.


1 kommentti:

  1. Hyvä ohje, tuli oikein hyvää tikka masalaa. Kiitos että olet kääntänyt ohjeen ja suosittelit!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...