torstai 13. huhtikuuta 2017

KEVÄISTÄ KALAA PARSATARHASSA

Ilmeisesti kevään ensimmäiset auringonsäteet inspiroivat kokkailemaan ja keksimään uusia ruokia. Mieleni teki jotain keväistä, jossa on lohta ja parsaa. Niiden kanssa yhdistin jo aiemmin hyviksi todettuja makuja, ilmakuivattua kinkkua, sitruunaa ja anjovista. Maut toimivat yhteen loistavasti ja tasapainottavat toisiaan. Vuoallisesta riitti ruokaa mainiosti kolmelle nälkäiselle ja hintaa per annos hollandaisen kanssa tuli noin 8e. 


800g lohifilee
2pkt (n.16 siivua) ilmakuivattua kinkkua
150g kevätsipulituorejuustoa
nippu paksua vihreää parsaa
1 sitruuna
6 anjovisfileetä
suolaa
mustapippuria

Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se graavilohen tapaan ohuehkoiksi, noin 4mm paksuisiksi viipaleiksi fileen suuntaisesti. Puolita siivut fileen keskiviivan kohdalta. Rouhi fileesiivujen päälle kevyesti mustapippuria ja ihan pieni ripaus suolaa. Levitä päälle kevätsipulituorejuustoa ja kääri siivut rullalle. Kiepauta jokaisen rullan ympärille siivu ilmakuivattua kinkkua.


Huuhtele parsat ja napsauta niistä kuiva kantaosta pois. Keitä parsoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Katkaise parsat hieman kukinnon alapuolelta ja pätki loput osat varresta n. 2cm palasiksi. Pese sitruuna huolellisesti ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut. Asettele lohirullat vuokaan ja työnnä niiden väleihin parsan kukintopätkät. Levitä vuoan pohjalle myös parsojen varsipätkät ja laita näiden pätkien päälle anjovisfileet. Asettele sitruunasiivuja kaikkien lohirullien molemmin puolin. 


Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoile hollandaise-kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...