tiistai 30. toukokuuta 2017

JOGURTTIMARINOITUA KANAA VARTAISSA, PARSAA JA "CURRYNDAISE"

Kesäkesäkesä, 
kesäkesäkesäkesäkesäkesäkesäkesäkesäkesäkesä

KESÄÄÄÄÄ! 

Talvella noudatan yleensä orjallisemmin reseptejä ja ostoslistaa, mutta kesällä on ihanaa poimia luonnosta, kasvihuoneesta ja kaupan hyllyltä tuoreita aineksia ja päästää luovuus ulos talviturkin uumenista. Kysymys kuuluu: mitäs hyvää tänään grillattais?! 

Kotoa löytyi peruselintarvikkeita ja kaupasta oli lähtenyt mukaan mm. pekonia, paprikoita, herkkusieniä, parsaa, ananasta, cheddaria, sinihomejuustoa, halloumia, kanaa ja makkaraa. Päätin tyystin sivuuttaa ensimmäisenä mieleen juolahtaneet sinihomejuustotäytteiset, pekoniin käärityt herkkusienet ja kana-kasvisvartaat. Hmmm... jogurttimarinadi mureuttaisi kanan. Kanan ja pekonin yhdistelmä on kiva. Pekoni ja sinappi toimivat mukavasti yhdessä. Hollandaise sopii parsan kanssa ja curry kanan kanssa... joten... TADAA! Kanavartaiden seuraksi pyöräyttämäni "curryndaise" sopi kuin nyrkki silmään parsan ja kanan kanssa. 


Kaikki määrät ovat noin suurinpiirtein:

vartaat (3kpl)
½ dl partaäijäjogurttia
1rkl dijonsinappia
2 valkosipulinkynttä raastettuna
mustapippuria
suolaa
1rkl savuista HP bbq-kastiketta

3 broilerin rintafilettä
12 pekonisiivua

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele jokainen broilerfilee kahdeksaan osaan ja pyörittele marinadissa. Anna maustua pari tuntia. Kääri broilerpalat puolikkaaseen pekonisiivuun.

curryndaise
2 kananmunan keltuaista
loraus (½ dl?) omenaviinietikkaa
loraus vettä
muutama maustepippuri hieman rikki hakattuna
75g voita
1tl dijonsinappia
1 tl curryjauhetta
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna

Laita viinietikka, vesi ja maustepippurit kattilaan ja kiehuta, kunnes jäljellä on vähän vajaa puoli desiä. Siivilöi, anna jäähtyä ja sekoita keltuaisten sekaan metallikulhossa. Vispaa vesihauteessa (kattilan pohjalle vettä, kuumennetaan hiljaa porisevaksi, keltuaisseoskulho kattilan päälle niin ettei kulhon pohja osu lähellekään vettä) keltuaisseosta, kunnes se paksuuntuu vaaleammaksi ja kuohkeaksi. Lisää voita rauhassa nokare kerrallaan kastikkeeseen sulattaen, koko ajan vatkaten, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa. Mausta sinapilla, currylla ja lehtipersiljalla ja vatkaa vielä hetki, mutta älä anna kastikkeen missään vaiheessa kuumentua niin että se leikkaa.

parsat
Huuhtele parsat, katkaise pois puumainen osa varsista ja paista pannulla voi-ekstraneitsytoliiviöljyseoksessa muutaman minuutin ajan. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...