sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

PORSAAN LEIKE, PEKONIPARSAA JA TIMJAMIBÉARNAISE

Meillä kokkaa koko perhe. Mies vastaa yleensä lihapuolesta ja grillaamisesta, minä pyöräytän kastikkeet, salaatit ja keitot, tytär on mestari tekemään mm. majoneesia, tsatsikia ja guacamolea. 
Tämäkin ruoka valmistui kädenkäänteessä, kun jokaiselle kokille oli oma tehtävänsä.


possuleikkeet:
noin 500 g possun ulkofilettä
vehnäjauhoja
1 muna
korppujauhoja + suolaa
voita + öljyä

Leikkaa possu kolmeen osaan, pyörittele jauhoissa, sen jälkeen vatkatussa munassa ja lopuksi suolalla maustetuissa korppujauhoissa ja paista voissa pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

parsat:
10kpl = nippu parsaa (pestynä, puumainen kanta pois napsaistuna)
5 pekonisiivua
5 anjovisfilettä
½ sitruuna
mustapippuria

Kääri kaksi parsaa pekonisiivulla yhteen ja kiepauta väliin anjovisfile. Toista lopuilla aineksilla. Paista uuninkestävällä pannulla niput nopeasti niin, että pekoni saa väriä. Purista vähän sitruunasta mehua nippujen päälle. Laita sitruunanpuolikas leikkauspinta alaspäin pannulle. Paista uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia. Purista mehustuneesta sitruunasta mehut nippujen päälle, mausta mustapippurilla.


béarnaise:
2 kananmunan keltuaista
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1 tl mustapippureita
2 laakerinlehteä
noin 100 g voita pehmeähkönä ja kuutioituna
kourallinen timjamia

Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi, laakerinlehdet ja mustapippurit. Kiehuta kokoon kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Laita suurehkoon kattilaan pari senttiä vettä pohjalle. Laita kattilan päälle kuumuudenkestävä kulho. Kulhon pohja ei saa osua veteen. Laita kulhoon munankeltuaiset ja siivilöi sekaan jäähtynyt etikkaseos.

Kuumenna kattilassa oleva vesi hiljaa poreilevaksi ja sekoita koko ajan keltuaisseosta. Lisää voita kuutio kerrallaan koko ajan sekoittaen, anna voin sulaa ennen seuraavan kuution lisäämistä. Sekoita kunnes kastike on paksua, tasaista ja kiiltävää - täydellistä! Nypi timjamista kovimmat varret pois ja hienonna pehmeät varret sekä lehdet silpuksi. Heitä hollandaisen sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...